Brioșe cu afine

Ingrediente

Ingrediente pt 12-14 briose.

Ingrediente uscate:

  • 1 cana faina integrala
  • 1 cana faina alba
  • 2+1/2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau 1 lgt scortisoara pudra

Ingrediente umede:

  • 1 cana lapte de soia sau cocos neindulcit
  • 1 lg otet de mere (sau oțet banal pt gatit)
  • 1/2 cana + 2 lg zara brut - nu vor iesi dulci, daca le doriti mai dulci adaugati inca 1 lg zahar
  • 1/4 cana ulei de canola/de floarea soarelui/de samburi de strguri (orice ulei cu gust fin)
  • 1 lgt extract natural de vanilie


Fructe:

  • Afine proaspete 2 cani sau afine congelate 1.5 cani.
  • Daca folositi afine congelate lasati-le la decongelat si scurgeti-le de excesul de apa.

Preparare


1. Amestecati ingredientele uscate folosing telul.

2. Intr-un alt bol amestecati ingredientele umede folosind telul, pana zaharul se dizolva complet.

3. Turnati ingredientele uscate peste cele umede si amestecati cu telul pana sunt incorporate, nu amestecati excesiv pt ca altfel blatul va deveni lipicios.

4. Adaugati afinele si combinati-le fara a amesteca excesiv.

5. Pregatiti tava speciala pentru muffins punand in fiecare cupa o hartie pentru copt briose.
    Puneti in fiecare cupa 1 lingura cu varf din aluat, astfel incat sa umpleti 3/4 din forma.

6. Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius (375 F).
    Coaceti-le 25 min fara a deschide usa cuptorului.
    Verificati cu scobitoarea aceasta trebuie sa iasa fara aluat, afinele vor lasa urme pe scobitoare.

Sursa rețeta Da, voi ce mâncați Alexandră?