Ciorbă de legume cu mazăre boabe

Ingrediente

Pentru 7-8 porții:

  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 păstarnac
  • 1 rădăcina mică de țelină
  • 100 g fasole verde
  • cateva bucățele de conopidă
  • 100 g mazăre
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 kg roșii / o conservă de roșii în bulion
  • 2-3 l apă
  • 1 l borș / zeamă de lămaie după gust
  • 1 legătură de leuștean
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare

  1. Se taie tot zarzavatul mărunt.
  2. Într-o oala se pun la fiert în 2 litri de apă, ceapa și fasolea verde.
  3. Se lasă să fiarbă 5 minute apoi se adaugă restul legumelor.
  4. Se continuă fierberea pentru încă 5-6 minute apoi se adaugă roșiile decojite și tăiate foarte fin/conserva de roșii.
  5. La sfarșit se adaugă borșul / zeama de lămaie (dacă se va folosi zeamă de lămaie atunci se va mai completa cu apă). Se lasă să dea cateva clocote.
  6. Se adaugă leușteanul tăiat fin, uleiul de măsline, sarea si piperul după gust.
  7. Se poate servi cu smantană vegetală.

Sursa Fleurs vegan Kitchen