Cușcuș cu legume și busuioc

Ingrediente

  • 3 dovlecei, tăiati cubulețe
  • 2 căni roșii cherry, tăiate in 2
  • 1/2 ceapă mare tocată
  • 1 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/4 cană frunze de busuioc, tocate marunt
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
  • cușcuș mare

Mod de preparare

Se unge tava cu ulei și se pun legumele.

Se pun în cuptor la 180 de grade Celsius timp de 35 de minute.

Se fierbe cușcușul, se scurge și se pune deoparte.

Se pregatește sosul pesto in blender adaugând busuiocul, 1 linguriță ulei de măsline și usturoiul. Optional se poate adaugă 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă.

Se combină intru-un bol legumele, cușcușul și verdeata. Se adaugă sare si piper după gust. 

Sursa: https://legume-in-bucatarie.blogspot.com/