Ingrediente

1 cană de măsură = 200ml

  • 300g paste (5 cani)  Gnocchi sau Pipe Rigate 
  • 2 cartofi potriviți tăiați cuburi (2 căni) - nu folosim cartofi mari, altfel sosul va avea gust prea pronunțat de cartofi și va fi prea "amidonos"
  • 1 morcov mic, cuburi (1/2 cană)
  • 1/3 ceapă medie, tocată (2/3 cană)
  • 1 cană semințe de floarea soarelui care se lasă la hidratat peste noapte sau se fierb 5 min. Aruncați apa în care au stat.
  • 2 căni apa în care au fiert legumele
  • 1/2 cană lapte  vegetal neîndulcit (soia, migdale, cocos)
  • 5 linguri drojdie inactivă
  • 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie
  • 1 cătel mic de usturoi, zdrobit
  • 1 vf cuțit boia dulce
  • 1 vf cuțit boia iute
  • 1 vf cuțit piper măcinat
  • 1 linguriță sare 
  • pătrunjel tocat mărunt și puțină boia pentru decorat la final

Mod de preparare

1. Fierbeți legumele în apă fără sare. Când sunt fierte rețineti 2 căni din apa în care au fiert și scurgeți-le de restul apei. Puneți-le deoparte.

2. Fierbeți pastele în apă cu sare. Când sunt fierte scurgeți-le de apă și puneți-le deoparte.

3. Procesați legumele fierte și restul de ingrediente într-un blender până obțineti o cremă fină.

4. Combinați crema și pastele. Dacă crema s-a răcit încalziți-o. Decorați cu puțină boia și pătrunjel tocat și serviți imediat.