Nachos

Ingrediente

  • 300 g de fasole fiartă (roșie sau neagră)
  • 200 g de linte fiarta
  • 100 g de porumb fiert
  • 1-2 castraveți murați
  • 1 ceapa verde
  • 5-6 roșii cherry tăiate în 4
  • ½ legatură de pătrunjel verde
  • chipsuri tortilla
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru sos

  • 1 ceapă
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • 200 g de cartofi
  • 75 g de morcov
  • 1 linguriță de boia 
  • 3 linguri de fulgi de drojdie
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • sare după gust

Mod de preparare

Se așază chipsurile într-un bol mai mare.

Lintea, fasolea, porumbul și roșiile se călesc cu condimentele preferate (sare, piper, chili, busuioc, oregano etc.) pentru aproximativ 10 minute și se pun peste chipsuri.

 Se taie castraveții murați, ceapa verde și pătrunjelul si se aduga in bol.

Pentru sos, se fierb cartofii și morcovii și se păstrează apa de la aceștia.

Se taie mărunt ceapa, împreună cu ardeiul kapia și ardeiul iute, iar apoi se călesc pentru 3-5 minute.

Se pun restul ingredientelor pentru sos în blender, se pune apa păstrată de la fiert încât să se acopere conținutul și se mixează până se obține o pastă omogenă.

Se pune sosul din blender peste legumele călite și se amestecă din când în când timp de câteva minute până se ajunge la un sos consistent.

Se pune sosul în bol și se servește.