Paste carbonara

Ingrediente

  • tofu afumat tăiat mărunt
  • 1 cană de nuci românesti (se lasă la hidratat 4-5 ore)
  • jumătate de ceapă tăiată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi tăiați mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • 1 cană apă (200ml)
  • fulgi de drojdie uscată inactivă
  • sare normală sau neagră
  • piper
  • pătrunjel tăiat 
  • 250g-300g spaghete integrale ce se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet

Mod de preparare

1. Căliți ceapa și cubulețele de tofu . Adăugați usturoiul și mai lăsați 1 min pe foc.

2. Mixați la blender cana de apă, nucile hidratate, fulgii, sarea și piperul - mixați până obțineți o cremă fină.

3. Separat fierbeți pastele în apă cu sare. Când sunt fierte scurgeți-le și amestecați-le imediat cu crema, cât sunt încă fierbinți.

4. Adăugați o parte din pătrunjel. Decorați cu restul de pătrunjel.