Orez cu legume și tofu

Timp de preparare: 25 min.

Număr de porții: 2

Ingrediente: 

  • 100 g orez (cantărit gătit)
  • 200 g tofu natur
  • 100 g porumb
  • o ceapă
  • un ardei capia
  • 100 g mazăre
  • un morcov

Pot fi adăugate și alte legume, în funcție de preferințe.

Instrucțiuni: 

  1. Orezul se pune la fiert. După 10 minute de fierbere, se pot adăuga legumele și se amestecă continuu pentru încă 10 minute (la foc mic).
  2. În timp ce orezul fierbe, se taie tofu în cubulețe. Se pune o tigaie pe aragaz. Când tigaia s-a încins, se pune tofu și se prăjește 2-3 minute pe fiecare parte. Se adaugă condiment după gust, cum ar fi sos de soia, boia de ardei dulce, praf de usturoi, sare, piper.
  3. Când tofu este prăjit pe toate parțile, se taie cuburi și se adaugă în orez pentru ultimile 3 minute.
  4. Este important să prăjim tofu înainte de a fi adăugat in preparat, iar preparatul se fierbe la foc mic, amestecând continuu pentru a ieși cremos asemănător cu un risotto