Quesadilla cu ciuperci pleurotus

Timp de preparare: o oră

Număr de porții: 2

Ingrediente: 

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 4 lipii
  • 3-4 roșii uscate, în ulei
  • 1 ceșcuță de porumb dulce
  • 1 ceapă verde / ½ roșie
  • ½ ardei kapia
  • 100 g mozzarella vegană
  • condimente (boia de ardei, sare, piper, usturoi granulat, chili, oregano etc.)

Instrucțiuni: 

  1. Spălam ciupercile pleurotus sub jet de apă rapid și le uscăm într-un prosop curat.
  2. Îndepărtam codițele (partea mai dură a ciupercii) și le feliem sau le rupem șuvițe de ~½ centimetru și le adaugăm într-un castron pentru a le condimenta.
  3. Stropim ciupercile cu puțin ulei de măsline și le "pudrăm" cu amestecul de condimente. Eu am folosit un amestec deja făcut, cumpărat, dar puteți să îl improvizați acasă pe baza condimentelor preferate :). Amestecăm bine petru ca ciupercile să fie uniform condimentate.
  4. Întindem ciupercile pe o tavă pe care am așezat hârtie de copt și le introducem în cuptorul preîncălzit la 200° pentru ~20 de minute. La jumătatea timpului (după 10 minute) folosind o paletă, întoarceți ciupercile pentru a se rumeni uniform.
  5. Acestea sunt gata când marginile lor sunt ușor crocante.
  6. Între timp feliem roșiile uscate și tăiem mărunt ceapa și ardeiul.
  7. Atunci când totul e pregătit, încingem o tigaie antiaderentă.
  8. Pe jumătatea unei lipii, presărăm puțină mozzarella și adăugăm câte puțin din toate legumele pregătite și din ciupercile rumenite. Peste acestea mai adăugăm puțină mozzarella.
  9. Pliem lipia în așa fel încât să obținem o semilună, și mutăm cu grijă lipia în tigaia încinsă. Eu m-am folosit de o paletă pentru a muta mai ușor lipa. La temperatură înaltă, mozzarella va ajuta la sigilarea lipiei.
  10. După ~1-2 minute, întoarcem lipia pe celaltă parte pentru a se rumeni uniform. 

Repetăm procedura pentru cele 3 lipii rămase. Feliem și sunt gata de servire.