Sandwich cu unt de arahide și dulceață

Timp de preparare: 20 min.

Număr de porții: 10

Ingrediente unt de arahide:

  • 300g arahide crude, decojite
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 1-2 linguri ulei de arahide sau ulei de floarea-soarelui
  • 1-2 curmale (sau sirop de agave sau sirop de arțar)

Opțional puteți adăuga: 1-2 linguri pudră de cacao, scorțișoară, cremă de ciocolată etc.

Instrucțiuni: 

  1. Rumenim arahidele la cuptor. Așezăm o hârtie de copt pe o tavă, punem arahidele pe ea și bagăm la cuptor pentru 8-10 minute, la 160 de grade Celsius. 
  2. Dupa ce s-au rumenit frumos, punem arahidele calde în robotul de bucătărie și amestecăm timp de 1-2 minute până când acestea sunt tocate fin. Oprim robotul și amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn resturile de arahide ramase pe marginea recipientului. Pornim robotul din nou și mixăm totul pentru încă 2-3 minute, până când obținem o pastă fină, omogenă.
  3. Adăugăm sarea, uleiul și curmalele. Dacă dorești, poți adăuga și alte arome precum cacao sau  scorțișoara. Pornește robotul pentru încă un minut până când ingredientele au fost incorporate complet.
  4. La final, ungem feliile de pâine cu unt de arahide, dulceață și opțional felii de banane.