Wrap cu salsa, spanac și brânzică de caju

Timp de preparare: 40 min

Număr de porții: 5-6

Ingrediente: 

Pentru lipii (se pot cumpăra, astfel timpul de preparare final se înjumătățește):

  • 300 g făină
  • 125 ml apă fierbinte
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 vârf de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de oțet
  • sare, oregano
  • opțional se pot pune semințe

Pentru salsa:

  • un avocado
  • 3 fire de ceapă verde
  • 200 g roșii cherry
  • 150 g fasole roșie
  • 150 g porumb
  • sare, piper, coriandru
  • suc de lămâie

Pentru brânzica de caju:

  • 100 g caju
  • 2 fire de ceapă verde
  • o lingură drojdie inactive
  • o lingură de semințe de chimen
  • sare, cimbru
  • suc de lămâie
  • o lingură de ulei de măsline
  • apă

Alte ingrediente:

  • un  morcov
  • baby-spanac (sau orice alte frunze verzi)

Instrucțiuni:

  1. Începem cu aluatul pentru lipii. Punem apa pe foc, adăugăm sare și o aducem la temperatura de fierbere. Stingem bicarbonatul de sodiu cu oțet și îl lăsăm deoparte.
  2. Cernem făina într-un bol și adăugăm treptat apa fierbinte și uleiul, până când se formează un aluat, după care adăugăm bicarbonatul și oregano.
  3. Frământăm puțin și punem aluatul la rece 20-30 min.
  4. Între timp ne ocupăm de salsa. Tăiem avocado, roșiile și ceapa în cubulețe. Le amestecăm cu porumbul, fasolea roșie, sarea, piperul, coriandrul și sucul de lămâie.
  5. Pentru brânzică, hodratăm nucile de caju pentru câteva ore, apoi le punem într-un blender și le amestecăm cu ceapa verde, drojdia inactivă, uleiul și foarte puțină apă. Mixăm bine până obținem o cream groasă. La sfârșit condimentăm după gust cu sare, lămâie, cimbru și semințe de chimen. 
  6. Scoatem aluatul de la rece, îl împărțim în 5-6 bucăți din care modelăm niște bile. Luăm pe rând bilele de aluat și le întindem cu un sucitor astfel încât să obținem o foaie subțire și relative rotundă.
  7. Coacem lipiile în tigaie la foc mic, pe fiecare parte, până se rumenesc, însă nu trebuie să le lăsăm mai mult de 1-2 minute, întru-cât altfel se vor întări și se vor rupe la rulare.
  8. La final, ungem lipia cu brânzică de caju, punem restul ingredientelor pe lipie și o rulăm.