Paté de ciuperci

Timp de preparare: 30-45 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 caței de usturoi
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță pastă de tomate
  • 250 g ciuperci (orice fel)
  • 50 ml vin alb
  • Margarină sau ulei pentru blenduit
  • Sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se curăță ciupercile de coajă și se taie mărunt. Nu se spală. Dacă au pământ se curăță cu o periuță.
  2. Într-o tigaie cu pereți înalți se pune ceapa tăiată mărunt la călit, până se înmoaie.
  3. Se adaugă usturoiul, cimbrul și pasta de tomate și se mai calesc 2 minute.
  4. Se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă toată apa din ele.
  5. Se toarnă vinul și se ține pe foc până se va evapora și acesta. Se adaugă sare și piper.
  6. Compoziția obținută se lasă câteva minute la răcit și apoi se amestecă cu un blender până ajunge la consistența dorită. Dacă mai este nevoie se adaugă ulei sau margarină.
  7. Se servește după ce s-a odihnit câteva ore la frigider cu pâine coaptă.

Timp de preparare: 30-45 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 caței de usturoi
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță pastă de tomate
  • 250 g ciuperci (orice fel)
  • 50 ml vin alb
  • Margarină sau ulei pentru blenduit
  • Sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se curăță ciupercile de coajă și se taie mărunt. Nu se spală. Dacă au pământ se curăță cu o periuță.
  2. Într-o tigaie cu pereți înalți se pune ceapa tăiată mărunt la călit, până se înmoaie.
  3. Se adaugă usturoiul, cimbrul și pasta de tomate și se mai calesc 2 minute.
  4. Se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă toată apa din ele.
  5. Se toarnă vinul și se ține pe foc până se va evapora și acesta. Se adaugă sare și piper.
  6. Compoziția obținută se lasă câteva minute la răcit și apoi se amestecă cu un blender până ajunge la consistența dorită. Dacă mai este nevoie se adaugă ulei sau margarină.
  7. Se servește după ce s-a odihnit câteva ore la frigider cu pâine coaptă.