Plăcinta ciobanului

Timp de preparare: 80 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g linte verde
  • 150 g mazăre
  • 2 morcovi
  • 50 g porumb
  • O ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de pastă de tomate
  • O lingură de cimbru
  • O lingură de rozmarin
  • O linguriță boia de ardei dulce
  • O lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper
  • Pătrunjel

Ingrediente pentru piureul de cartofi:

  • 3 cartofi medii
  • 2 linguri de margarină
  • Sare și piper

Instrucțiuni:

  1. Într-un vas încăpător se călește ceapa pentru câteva minute în ulei de măsline, apoi se adaugă morcovii, se mai călesc un pic și la final se adaugă usturoiul și se ține pe foc câteva secunde. 
  2. Se adaugă pasta de tomate și lintea, apoi de umple vasul cu apă și se adaugă sare și piper. Se acoperă și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. 
  3. Înainte cu câteva minute ca lintea să fie fiartă, se adaugă mazărea congelată, apoi porumbul, cimbrul și rozmarinul.
  4. Cartofii se decojesc și se fierb pentru aproximativ 20 de minute. Este bine ca piureul să fie preparat în același timp cu lintea.
  5. După ce cartofii au fiert se scurg, se pisează și se amestecă cu margarina, sarea și piperul.
  6. Se mută mâncarea de linte și mazăre într-un vas potrivit pentru coacere și se pune piureul de cartofi pe deasupra. Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute sau până când piureul devine auriu.
  7. La final, se presară pătrunjel proaspăt deasupra.