Platou de Paște

Timp de preparare: 30 de minute

Număr de porții: 10

Ingrediente:

Hummus clasic:

  • O conservă năut sau năut fiert
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2 lămâi
  • 1 lingură pastă de tahini
  • 3-4 căței de usturoi
  • Sare
  • Apă 

Brânza de migdale:

  • 250 g migdale decojite 
  • 250 g apa
  • Sare
  • Ierburi proaspete

Pesto:

  • 3-4 legături busuioc
  • 2-3 căței usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Câteva migdale decojite sau muguri de pin 
  • Sare
  • Suc de lămâie

Măsline picante: 

  • 200 g mix măsline întregi
  • Fulgi de chilli
  • 2 căței de usturoi
  • Ulei de măsline
  • 1-2 foi de dafin
  • Coajă de lămâie

Instrucțiuni:

Hummus:

  1. Se pun boabele de năut într-o sită și se spală bine astfel încât să se mai spele cojile.
  2. Lămâile se rad, iar coaja se păstreză. Apoi se storc.
  3. Ustuoiul se pisează și se amestecă cu zeama de lămâie, sare, pasta de tahini până când capătă o textură grunjoasă. Se adaugă apă până când capătă o textură mătăsoasă.
  4. Într-un blender se adaugă uleiul, boabele de năut și pasta obținută (după gust)

Această rețetă se poate folosi ca bază pentru hummus cu sfeclă coaptă sau hummus cu spanac fiert, care se prepara la fel, adăugând în blender și sfeclă sau spanac gătite. 

Brânza de migdale:

  1. Se lasă migdalele câteva ore la înmuiat.
  2. Se amestecă într-un blender cu aceeași cantitate de apă fierbinte și puțină zeamă de lămâie până la obținerea unei "branzici".
  3. Se adaugă sare 
  4. Opțional se poate adăuga pătrunjel, busuioc, ceapă verde.

Pesto:

  1. Toate ingredientele se pun în blender până la obținerea unei paste omogene, cu gust usturoiat.

Măsline picante calde:

  1. În uleiul de măsline se pun condimentele, coaja de lămâie, ustuoiul și foile de dafin.
  2. Se adaugă măslinele și se călesc până se aromatizează.
  3. Se servesc calde.

Ți-a plăcut rețeta noastră și dorești să ne susții?


♡ DONEAZĂ