Tocaniță din linte verde

Ingrediente

Pentru 6 porții

  • 2 căni cu linte verde (300g)
  • 2 cepe medii tăiate cubulețe
  • 2 ardei roșii tăiați cubulețe
  • 3 morcovi măricei tăiați rondele subțiri
  • 4 cartofi medii albi cubulețe
  • 300 ml bulion sau pasată de roșii 
  • 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt
  • sare
  • piper 

 

Mod de preparare

1. Spălăm lintea în câteva ape până nu mai albește apa.

2. Ceapa, ardeii, morcovii se călesc 5 min în ulei cu apă, completând cu apă cât e nevoie.

3. Completăm cu 1 litru de apă și adăugăm lintea. Lăsam la fiert la foc mic 20 min semi-acoperit. Dacă e necesar completăm cu apă.

Dacă folosim linte roșie aceasta fierbe mai repede, în jur de 10 min.

4. Când tocănița e aproape gata și legumele s-au înmuiat, adăugăm cartofii și bulionul / pasata de roșii. Dacă e nevoie mai completăm cu puțină apă. Lăsăm la fiert cât e necesar, până legumele și lintea sunt fierte.

5. Când e totul gata se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se pune capacul și se lasă să stea 1-2 min acoperit cu capac.

6. Se condimentează cu sare și piper după gust. La final se mai adaugă ulei dacă e nevoie.

Tocănița de linte se servește cu pâine integrală, mămăliguță sau orez.